Så nærmer vi os sæson afslutning.

Dejlig sæson at se tilbage på, gode fisketure sammen med venner og allerbedst med mine kære børnebørn.

Den 1. juli var det Sofie der brillerede efter 10 min. fiskeri at fange to pæne rødspætter, inden vi andre havde fået rigget vores stænger til.
 

Den 3. august blev det en ”drenge tur”(morfar, Lasse, Mads og Rasmus), men strøm og vind var lidt kraftig. Men pyt, så valgte vi bare at sejle ind til Årø havn. Her hyggede vi os til gengæld med lidt krabbe fiskeri og frokost i Årø havn
.
Så er vi klar
Så er der frokost pause i havnen på Årø
Morfar's sandorm er slet ikke dårlige som madding :-)
Vi er klar på væddeløbsbanen
  
Lidt leg omkring på båden er altid sjovt


Den 5. september havde Rasmus og jeg tilmeldt  os konkurrencen ved Sønderjysk Sportsfiskerforening hvor fiskeriet foregik i Gels å. Rasmus fangede sin første bækørred i åen. Vi startede med morgenkaffe i Åbøl, sammen med flere erfarne lystfiskere.
Rasmus med fisk på
Morgenkaffe sammen med de erfarne lystfiskere
Rasmus med sin første bækørred, som gav en 4. plads i konkurrencen.

Den 9. september havde jeg en dejlig fridag på det blå kontor, sammen med Kaj Tonnesen, det blev til 30 pæne blandede fladfisk.
To flade, ombord på Blue Sky

Kaj med en af sine flotte fladfisk

"måler fisk"

Den 9. september blev Rasmus bidt af Laksefiskeriet. Først fangede Rasmus en havørred på 54 cm og en time senere en laks på ca. 60 cm, som vi genudsatte da kvoten på laks var opbrugt.
Igen har Rasmus STRAM line


Rasmus første havørred fra Ribe Vesterå
Rasmus genudsætter sin første LAKS

Den 1. oktober var jeg en tur ude ved et af mine favorit steder i Ribe Vesterå og her lykkedes det at fange en havørred på 57 cm.
 

Den 3. oktober havde jeg fornøjelsen af en fisketur til Ribe Vester å, sammen med tre af mine børnebørn Lasse, Mads og Rasmus. Humøret var højt lige fra morgen stunden, Rasmus havde jo fortalt helt vildt spændende om sin tidligere fisketur, og trods det, at det var lidt koldt fra start af i morgentågen, ja så var stemningen god. Fiskene sprang omkring os, men de var kloge nok - til ikke at bide på vores ende grej. Men pyt bare vi hygger os og det gjorde vi hele dagen.Den 9. oktober havde jeg en tur alene til Ribe Vesterå. Efter få kast var der en havørred der bed på min rød/gule savagear 3 og efter en lille fight gled den ind over netkanten. Den blev målt til 60 cm. 2.3 kg.Jeg havde flere gange lovet mine børnebørn en tur til et put & take vand, så valget blev Ribe Storke sø ved Ribe. Mormor havde smurt madpakkerne og jeg havde pakket taskerne med det øvrige proviant, som man nu engang har med på disse hygge ture. En kort tur ud for at samle Lasse, Mads og Rasmus op, efter en halv times kørsel når vi frem til Ribe. På turen ud fortæller børnene lystigt forskellige historier, det er altid sjovt hvad de beretter. Da vi når frem bliver der løst fisketegn og nu skal pladsen findes, vi vælger at starte ud med flue søen(som Rasmus kalder den) på vej derom kommer vi forbi et par heldige fiskere der allerede har fanget fine regnbue ørreder. Igen så vi  en del fisk der sprang af vandet, men det er bare ikke så nemt som vi troede, der bliver også plads til lidt leg. Men desværre valgte søens fisk også at springe over drengenes endegrej. Så vi slutter af med en god is, men vi ser på at de andre fisker.  

Den 18. oktober skulle der prøves en ny plads af vest for Ribe, efter et par timer fangede Rasmus en rigtig god fisk som kæmpede bravt og gav ham en god fight, hvor han flere gange måtte justere på bremsen. Til sidst fik vi i fællesskab fisken ind over nettet. Det viste sig at være en STOR blank laks på 80 cm. Rasmus spurgte flere gange ”Er du sikker morfar – er du sikker - ER DET EN LAKS”, men desværre den skulle ud igen da kvoten på laks for længst var opbrugt. Men tro mig det gør ondt når ens barnebarn fanger, så flot en blank laks og så skal han selv sætte den tilbage i åen igen. Vi fik den hurtigt sat ud igen og den vred sig hurtig ud af hånden på Rasmus inden jeg nåede at tage et foto.
Rasmus tog det trods alt med godt humør og inden længe var han heldig igen, så var der fisk på krogen igen.Denne gang en Gedde på 60 cm og 1,4 kg.

Men mon ikke vi snart skal have et par ture til kysten, med bombarda flod og flue eller blink. Der plejer at blive fanget rimeligt med havørreder hele vinteren.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar